Voor je theorie-examen – Oefenen, oefenen, oefenen

Voor je theorie-examen – Oefenen, oefenen, oefenen

Te angstig worden over uw test kan uw prestatievermogen op de dag belemmeren, maar kan ook overdreven zelfverzekerd zijn. Het geheim van beide is jezelf vertrouwd te maken met zowel de inhoud die je moet weten als het formaat waarin je antwoordt.

Oefening baart echt perfect, en je kunt niet echt teveel oefenen. Zodra je je vaardigheden op de weg begint aan te scherpen, zou je je theorie ook op de achtergrond moeten oefenen. Hoe eerder en vaker u dit doet, hoe groter de kans dat u zich op de dag zelfverzekerd en gereed voelt.

Verkeersborden

Het eerste dat u moet doen, is een exemplaar van de verkeersregels halen. Binnenin vind je alle antwoorden die je nodig zou kunnen hebben op de theorie-testvragen die naar voren komen. Hoewel het woord ‘theorie’ het doet klinken alsof de inhoud losstaat van echt rijden, kan dit niet verder van de waarheid zijn. Uw kennis van de verkeersregels zal uw vertrouwen en veiligheid op de weg tot ver in de toekomst bepalen. Je met de diverse verkeersborden bestuderen zoals verkeersborden parkeren en fiets verkeersborden.

Als je je kennis nog verder wilt uitbreiden, zijn er veel boeken die speciaal zijn geschreven om chauffeurs zoals jij te helpen hun kennis aan te scherpen en zich klaar te voelen voor hun theorie-examen. Binnenin zijn er honderden voorbeeldtestvragen om te proberen, die je allemaal een beetje meer pasklaar maken.

Zoals bij elk examen, kun je niet verwachten dat je het absolute minimum doet en toch slaagt. Het afsnijden van de verkeersregels zal je niet helpen in de examenruimte – en nog minder goed onderweg. Je moet er uren aan voorbereiden. Het lezen en herlezen van de verkeersregels, jezelf pushen om verschillende neptests uit te proberen, zal je allemaal dichter bij je einddoel brengen – echt rijden. Je hoeft het ook niet allemaal alleen te doen, hoewel enige tijd in je eentje zeker goed is om in de gemoedstoestand te komen, moet je je tijdens de test concentreren.

U kunt een ouder of familielid vragen om u te helpen bij de voorbereiding en u ter plekke tests laten doen. Of beter nog, als je vrienden hebt die ook de test doen, waarom test je elkaar dan niet? Als u uit het niets gestelde vragen krijgt, kunt u uw herinnering scherper maken wanneer u zich in een onbekende omgeving bevindt. Hoe vaker je antwoordt, hoe gemakkelijker het zal zijn en hoe sneller je zult worden.

Er zijn veel mock-tests online, maar het beste is de eigen oefentest van de DVSA. Dit geeft u het dichtst bij echte testomstandigheden. Stop de uren erin en je voelt dat je een magere, gemene theorie-test wordt die machine passeert.