Verzamel informatie over de gebruikte auto die u wilt kopen

Verzamel informatie over de gebruikte auto die u wilt kopen

Door zoveel mogelijk informatie over een voertuig te krijgen, kunt u een weloverwogen beslissing nemen. Hier zijn een paar manieren om meer te weten te komen over een auto die je misschien wilt kopen.

Ontvang een voertuiggeschiedenisrapport

Tegen een vergoeding die kan variëren van $10 tot $40, kunt u een voertuiggeschiedenisrapport bestellen dat u kan helpen bij mogelijke problemen met de auto. Dit rapport bevat informatie over de geschiedenis van ongevallen, schade die de auto heeft opgelopen, openstaande terugroepacties, titelgeschiedenis, pandrechten en onderhoudsgeschiedenis.

U kunt de auto identificatienummer van het voertuig (VIN) of het kenteken te gebruiken om een voertuig geschiedenis rapport van websites zoals krijgen RDW Nederland. Maar houd er rekening mee dat er mogelijk incidenten in de geschiedenis van de auto zijn die niet in deze rapporten voorkomen. Vertrouw niet alleen op het rapport voor alle informatie die u nodig heeft.

Servicegegevens opvragen

Autofabrikanten bevelen doorgaans regelmatig onderhoud aan om voertuigen goed te laten rijden. Vraag de verkoper om u de onderhoudsgegevens van de auto te laten zien. Niet alle verkopers zullen deze hebben, maar als ze dat wel doen, kunnen de records inzicht geven in hoe goed de auto is bijgehouden.

Stel de verkoper vragen

De verkoper kan u mogelijk dingen vertellen die niet op het voertuiggeschiedenisrapport verschijnen. Of er kan een discrepantie zijn tussen wat ze u vertellen en wat het rapport laat zien, wat een rode vlag zou kunnen zijn.

Voordat u ermee instemt om een ​​auto te kopen, volgen hier enkele vragen die u kunt overwegen aan de verkoper te stellen. Bijvoorbeeld wat auto waard is.

Ben jij de oorspronkelijke eigenaar? Zo niet, dan kan het moeilijk zijn om erachter te komen hoe goed de auto is onderhouden voordat de huidige verkoper hem kocht.

Zijn er pandrechten op de auto? Een pandrecht is een aan het voertuig gehecht bericht van een schuldeiser die beweert dat hij geld verschuldigd is – een voorbeeld van deze situatie kan zijn dat de eigenaar de auto als onderpand heeft gesteld voor een lening die niet is afbetaald. Lien-info kan verschijnen in het voertuiggeschiedenisrapport. Als dat niet het geval is, kunt u in sommige staten de status van een pandrecht online controleren bij het ministerie van Motorvoertuigen van uw staat door het VIN in te voeren. Als er een pandrecht op het voertuig is omdat de verkoper nog steeds geld verschuldigd is voor een autolening, moet de verkoper die lening mogelijk afbetalen voordat de titel aan u kan worden toegewezen.

Heeft de auto een ongeluk gehad? De auto heeft mogelijk een ongeval gehad dat niet op het voertuiggeschiedenisrapport staat. Vergelijk wat de verkoper u vertelt met wat er in het rapport staat.