Het egaliseren van je vloer, waarom moet je hier goed over nadenken, en welke voor- en nadelen heb je?

Het egaliseren van je vloer, waarom moet je hier goed over nadenken, en welke voor- en nadelen heb je?

Idealiter zouden magazijnvloeren supervlakkig moeten zijn om zowel willekeurig als gedefinieerd verkeer te ondersteunen en om verschillende gewichten en herhalende bewegingen te kunnen verdragen. Supervlakke vloeren kunnen worden bereikt door middel van F-nummer metingen. F-nummer metingen bepalen de vlakheid van de vloer en het betonniveau. Het wordt gebruikt vóór de bouw van de vloer en daarna om veranderingen in de vlakheid van het beton te monitoren. Wil je daar meer over lezen? Bekijk dan eens goedkoopegaliseren.nl

Het egaliseren van de vloer maakt de verandering gemakkelijker

U zult ook de F-nummer meting moeten gebruiken om de vlakheid van de vloer te bepalen als u van plan bent om van vloer te veranderen. De F-nummermeting evalueert de capaciteit van de vloer om nieuwe bewerkingen te kunnen doorstaan. Om te zorgen voor maximale prestaties bij nieuwe werkzaamheden, heeft u een nieuwe heftruckgarantie nodig en een hogere klasse van vloervlakheid of betonvlakheid.

De vloeren egaliseren van een magazijn kan knap lastig zijn

Oudere faciliteiten vertonen slecht geëgaliseerde vloeren. Dit is te wijten aan het feit dat er geen F-nummer metingen zijn uitgevoerd tijdens het vloerontwerp. Zonder de noodzakelijke informatie van F-nummer metingen wordt de betonvloer zonder specifieke vloervlakheid en vloeregalisatie gestort. Sommige van deze vloerconstructies kunnen zelfs met de hand worden uitgevoerd.

Dit ruwe proces kan een FF20 of FL15 opleveren die een slecht vloerniveau heeft. Maar zelfs wanneer dit wordt gedaan met apparatuur-ondersteunde bouwmethodes van trowelling, natte dekvloer en snelweg rechtopstaanders tot vakmensen, kunnen vloerconstructies zonder F-nummer metingen nog steeds slechts matig vlakke vloeren van FF25 of FL20 opleveren.

  • Als basis voor een soepele en efficiënte workflow moeten magazijnvloeren de ideale vloervlakheid bereiken. Dit is om ervoor te zorgen dat de apparatuur en het voetverkeer goed kunnen worden ondersteund. Het ideale model vloervlakheid leest FF110 of FL117.
  • Slecht geëgaliseerde vloeren kunnen worden verbeterd. Voordat u verbeteringen of oplossingen aanbrengt, dient u eerst F-nummer metingen uit te voeren om het niveau van de afstelling te bepalen die u kunt uitvoeren. U kunt contact opnemen met een testlaboratorium dat F-nummer metingen zal uitvoeren. Een van de apparatuur die zij kunnen gebruiken is een profielograaf. Een profielograaf is een verrijdbaar apparaat dat de F-min van een vloer kan meten.