Een paar punten over auto kopen

Een paar punten over auto kopen

Ik noteerde een paar punten op papier en creëerde een ruwe richtlijn die ik moest volgen toen ik op zoek ging naar een gebruikte auto.

De zoektocht begon online, aangezien vrijwel elke dealer tegenwoordig een eigen website heeft om mijn auto verkopen, die meestal ook wordt gelinkt aan de goede oude Autotrader. Als een dealer geen website heeft, dan zijn ze waarschijnlijk niet de moeite waard.

Ik heb de onderstaande punten gemaakt om me op de hoogte te houden van autoprijzen, modellen en belastingschijven.

Zoek auto’s op internet en noteer de prijzen. Bekijk modellen uit hetzelfde jaar en kijk wat de gemiddelde prijs lijkt te zijn. Je kunt precies nagaan wat is mijn auto vandaag waard.

Als een dealer geen website heeft, kunt u deze waarschijnlijk het beste vermijden.

Bepaal een maximumprijs voor een voertuig en ga niet verder. Het is gemakkelijk om naar binnen te worden gelokt door iets dat hoger is dan wat u zich kunt veroorloven.

Bekijk de belastingtarieven voor voertuigen – het verschil in jaarlijkse autobelasting van model tot model kan enorm zijn (in ieder geval in het VK). Voor de hand liggende keuzes voor een goedkoper belastingtarief zijn kleine auto’s met dieselmotor.

Als er deals lijken te zijn die “te mooi zijn om waar te zijn” naar u toe springen, wees dan op uw hoede. De auto is waarschijnlijk niet voor niets “zo’n koopje”.

Kijk naar auto’s met een volledige onderhoudsgeschiedenis (FSH). Dit betekent dat de auto goed is onderhouden en het helpt ook om de kilometerstand op het voertuig te verifiëren. Ik besloot om alleen voor een auto te gaan die geleverd werd met een complete en up-to-date FSH.